Przystawki na zimno (94)

  • Jak przyrządzić lefse?

    Lefse to przysmak rodem z kuchni norweskiej, chwalony przez licznych turystów, którzy mieli okazję odwiedzić Norwegię. Dla kogoś, kto nie przepada za rybami, będącymi głównym składnikiem tradycyjnej kuchni norweskiej, lefse będzie wspaniałym przysmakiem. Pojawia się ono na stołach zarówno bez okazji, jak i w czasie świąt różnego rodzaju, a jego smak zawsze warto podkreślić słodkim farszem. Czytaj więcej »

    clarie

  • Jak zrobić smakowitą choinkę z sera żółtego i pomidorów?

    Bożonarodzeniowe potrawy to nie tylko suty obiad oraz wigilijna kolacja. Przydają się również przystawki, dzięki którym na stole pojawi się coś zachęcającego do dalszego jedzenia. Można pójść na łatwiznę i podać kawałki marchewek albo krakersy, ale można również zrobić pełną świątecznego klimatu choinkę z żółtego sera. Czytaj więcej »

    ziggy

  • Smaczne rybki z jajka na twardo – jak je przygotować?

    Dzieci trzeba czasami zachęcić do jedzenia poprzez uatrakcyjnienie im posiłku. Rodzice nie zawsze mają czas na bawienie się w tworzenie z produktów spożywczych czegoś zaskakującego, jednak od czasu do czasu – warto. Jeżeli chcesz zaszaleć w kuchni, zrób dziecku rybkę z jajka – będzie wyglądać tak zachęcająco, ze z żalem, choć i z przyjemnością będzie się ją jeść. Czytaj więcej »

    martaa

  • Jak przygotować oryginalną salsę z kiwi i mango?

    Salsa to dodatek do dań zaczerpnięty z kuchni meksykańskiej. Niekoniecznie musi mieć bazę warzywną, można zrobić także salsę owocową, która stanowi bardzo dobry dodatek do kurczaka, ryżu, tacos oraz chipsów. Zrób je i przekonaj się, jak jest smaczne. Czytaj więcej »

    kasia

  • Jak zrobić pyszny tatar z wędzonego łososia?

    Łosoś podawany jest zazwyczaj w kształcie dzwonków lub plasterków opiekanych z obu stron. Jednak jeśli chcesz stać się mistrzem w przyrządzaniu łososia, musisz zostawić tę formę i spróbować czegoś nowego, mianowicie tatara z wędzonego łososia. Jest to elegancka przystawka, którą podaje się ładnie przyozdobioną, aby zachęcić oraz podkreślić delikatność jej smaku. Oto podpowiedź, jak ją zrobić. Czytaj więcej »

    czarnakika

  • Jak przyrządzić popcorn karmelowo-czekoladowy?

    Neutralny smak prażonej kukurydzy daje wiele możliwości. Warto odejść od podawania jej tylko na słono i poszukać nowych doznań smakowych. Słodki popcorn może okazać się strzałem w dziesiątkę, jeśli tylko przyrządzisz go wedle prostej instrukcji. Wtedy podczas oglądania filmu będziesz mogła delektować się nie słonym, lecz słodkim smakiem. Czytaj więcej »

    ewulcia

  • Jak przyrządzić zapiekane pomidory z parmezanem?

    Pomidory jadane mogą być na różne sposoby i nie warto bronić się przed tymi smakami, lecz próbować kolejnych. Czerwone pomidorki, odpowiednio zapieczone z dodatkiem sera mogą stać się przystawką, którą pokochają nawet osoby nie przepadające za warzywami. Wypróbuj podany poniżej przepis i przekonaj się, że wszystko można podać zaskakująco oryginalnie, nawet pomidory. Czytaj więcej »

    anikkk

  • Prosty sposób przygotowania śledzi w śmietanie

    Liczne programy tak polskie, jak i europejskie namawiają do jedzenia jak największej ilość ryb. Dostarczają one niezwykle dużo potrzebnych składników mineralnych, które wpływają na pracę mózgu oraz ogólne zdrowie. Jeżeli smażone ryby to dla Ciebie żadna atrakcja, spróbuj śledzi w śmietanie, a zmienisz zdanie o rybach i będziesz chciał zjadać je codziennie. Czytaj więcej »

    fireball

  • Prosty sposób na panierowane pieczarki

    Pieczarki to idealny dodatek do wielu dań, jak również bardzo dobry pomysł na ciekawą przystawkę, przedsmak dalszych dań. Same pieczarki jako przystawka to za mało, jednak pieczarki w panierce to już znacznie lepszy przysmak. Chrupiące, złociste, łatwe do zrobienia, przyniosą każdemu wiele przyjemności smakowej. Czytaj więcej »

    flown

  • Jak przygotować ziemniaki zapiekane z serem?

    Ziemniaki to jedno z warzyw, które można potraktować niezwykle kreatywnie. Ich neutralny smak pozwala na przyrządzenie ich w różny sposób, z dowolnymi dodatkami, w tym z serem. Jesienią, kiedy ziemniaki są ładne i zachęcające, warto jadać je właśni z nim. Jest to dość kaloryczna potrawa, jednak od czasu do czasu trzeba się rozpieścić. Czytaj więcej »

    litman

  • Jak przygotować domowe ciasto francuskie?

    Przysmaki z ciasta francuskiego to stały element podwieczorków. Ciasto francuskie jest lubiane, ponieważ można je łączyć zarówno ze słodkimi elementami, jak i pikantnymi, zawsze zyskując tak samo smaczny efekt. Zazwyczaj wystarczy kupić ciasto i urozmaicić, ale czemu nie spróbować zrobić ciasta francuskiego samodzielnie? Pozwoli to na tworzenie smakołyków znacznie częściej. Czytaj więcej »

    budrys

  • Ciekawy sposób na chipsy zapiekane z serem

    Chipsy są znane przede wszystkim jako przekąska do chrupania, szeroko lubiana, która jest nieodłącznym elementem każdego mniejszego lub większego spotkania towarzyskiego. Zawdzięczają to zarówno przystępnej formie, jak również mnogości smaków. W takiej sytuacji zrobienie samodzielnie chipsów zapiekanych z serem będzie dobrym pomysłem na urozmaicenie spotkania z przyjaciółmi. Czytaj więcej »

    charmonia

Popularne tagi
  • masło orzechowe
  • pasta
  • cytryna
  • przekąska na zimno
  • słodkie nadzienie
  • suszone grzyby
  • przepis na frytki pieczone
  • zamrażalnik
  • składniki mineralne
  • sos czosnkowy
  • pomidor koktajlowy
  • zielona sałata
  • oryginalny popcorn
  • wędlina
  • kuchnia azjatycka
  • cukinia
  • przepis na chipsy z cukinii
  • sos chrzanowy
  • masa szpinakowa
  • odchudzanie
  • dieta
  • niskokaloryczna przekąska
  • ryż kokosowy
  • sposób na prażone pestki dyni
  • galaretka drobiowa