Zabawne kanapki z pomidorowymi biedronkami – jak je zrobić?

Zabawne kanapki z pomidorowymi biedronkami – jak je zrobić?
Wesołe śniadanie sprawia, że ma się więcej energii do działania. Czy to dla siebie, czy dla dziecka warto zadbać o odrobinę rozrywki podczas posiłku. Po skorzystaniu z pomidorów i po zapoznaniu się z podanym w artykule pomysłem, można zacząć wcielać w życie i tworzyć pomidorki na kanapkach. Niewielkie, a cieszy dużych i małych.
- Niezbędne składniki spożywcze  - Przed przystąpieniem do działania niezbędne jest zakupienie wszystkich niezbędnych i świeżych produktów spożywczych. Wśród nich muszą znaleźć się: - * 1 opakowanie pomidorków cherry, - * 1 bagietka, - * 1 opakowanie łososia wędzonego, - * masło, - * pęczek pietruszki, - * czarne oliwki, - * majonez, - * wykałaczka. 
- Krok pierwszy  - Bagietkę pokroić na małe kromki. Wszystkie podpiec delikatnie, aby zarumieniły się nieco w piekarniku lub na patelni albo na elektrycznym grillu. Każdą z kromeczek posmarować masłem, po czym ułożyć na niej kawałeczek wędzonego łososia oraz 1 – 2 kawałeczki natki pietruszki. 
- Krok drugi  - Pomidorki cherry umyć. Przekroić je na pół, po czym odciąć niewielką część jednej ze stron pomidora, żeby była płaska. Z drugiej strony wyciąć mały trójkącik, żeby pomidorek przypominał skrzydła motyla. W taki sam sposób przygotować pozostałe warzywa. - Oliwki odsączyć z zalewy ze słoika albo puszki. Pokroić je pionowo na pół, a następnie wzdłuż, żeby uzyskać ćwiartki. 
- Krok trzeci  - Połowę uzyskanych kawałków oliwek pokroić na jeszcze mniejsze części. Następnie wykałaczką podziurkować pomidorki i w wykonane dziurki delikatnie wepchnąć małe kawałki oliwek. Gotowe skrzydełka kłaść na kanapkach z bagietki. Ozdobić ćwiartkami oliwek, które będą głową owadów. Jeżeli chce się nadać biedronkom więcej wyrazu, można zrobić im oczka z majonezu, lecz nie jest to niezbędne. Biedronkowe kanapki podawać od razu. 

















