Naleśniki (25)

  • Jak zrobić ciekawe wzorki na naleśnikach?

    Naleśniki to jedno z częściej podawanych dzieciom dań. Nie tylko na obiad, ale również na śniadanie. Nie jest tym samym dziwne, że z czasem dzieci wymagają od tego dania coraz więcej, a rodzice nie wiedzą, co robić. Zamiast próbować zmieniać dodatki do naleśników, które często nie skutkują, spróbuj zrobić wzorki na naleśnikach – sam lub z dzieckiem – a zobaczysz, że chętniej je zjada. Czytaj więcej »

    buziaczek

  • Naleśniki z orzechami i morelami – jak je przyrządzić?

    Największą zaletą naleśników jest możliwość podawania ich w dowolnych kombinacjach, nawet najbardziej fantazyjnych. Taką fantazyjną, a nawet wręcz ekskluzywną wersję proponujemy w poniższym artykule. Naleśniki z morelami i orzechami sprawią, że teoretycznie prosty obiad stanie się ucztą dla zmysłów. Czytaj więcej »

    mciszewski

  • Jak przygotować naleśniki drożdżowe?

    Naleśniki to z pewnością jedna z najbardziej znanych potraw, która doskonale nadaje się na śniadanie. Typowe naleśniki, wykonane według najbardziej znanego przepisu, są słodkawe, cienkie i jasnożółte. Można jednak przygotować naleśniki nieco inaczej, z drożdżami, uzyskując dzięki temu puszysty przysmak dobrze komponujący się z owocami, słodkimi sosami oraz cukrem pudrem. Czytaj więcej »

    likenter

  • Dobre naleśniki z dynią – jak je przyrządzić?

    Skoro sezon na dynię nadal trwa to znak, że wciąż warto raczyć się potrawami z niej albo z jej dodatkiem. Dotyczy to nie tylko ciast oraz dań obiadowych, ale również dań śniadaniowych, które mogą być bardzo smaczne z takimi dodatkami. Jeśli masz ochotę na coś lepszego, wystarczy, że podążysz za poniższym przepisem. Czytaj więcej »

    stanik

  • Prosty sposób na pyszne naleśniki z dyni

    Doskonałe naleśniki to jeden z lepszych pomysłów na każdy posiłek w ciągu dnia. Są świetne na śniadanie, obiad, kolację oraz niezwykle plastyczne, bo wystarczy drobna modyfikacja podstawowego przepisu, a uzyskuje się danie podwójnie smaczne i kolorowe. Gdy zwykłe naleśniki z dżemem i serem to już za mało, wówczas to znak, że pora na coś nowego, a jako że sezon na dynie coraz bliżej, tym nowym mogą być naleśniki z dyni. Czytaj więcej »

    kornelia

  • Jak przyrządzić smaczne naleśniki francuskie?

    Naleśniki francuskie to ciekawe urozmaicenie typowych naleśników. Choć wyglądają bardzo podobnie do polskich, mają inny skład ciasta, a przed wszystkim są bardzo cieniutkie. Wydają się wręcz wykonane z papieru, co powoduje, że lepiej czuć wszystkie dodatki. W poniższym artykule prezentujemy sprawdzony przepis na potrawę idealną na każdy posiłek w ciągu dnia. Czytaj więcej »

    hejunia

  • Jak zrobić pyszne naleśniki na kefirze?

    Kefir bywa używany głównie jako dodatek do pieczonych ziemniaków albo niektórych sałatek. Jednak można go także wykorzystać jako bazę dla puszystych naleśników. Jest to dobra alternatywa dla tych, którym znudziły się już naleśniki na mleku lub gdy w domu poza kefirem nie ma innego nabiału. Pomimo że smak kefiru jest nieco kwaśny, z odpowiednimi dodatkami nie będzie stanowiło to problemu. Spróbuj i zakochaj się w nowej jakości znanego dania. Czytaj więcej »

    rikoretka

  • Jak zrobić zaskakujące naleśniki z boczkiem?

    Zazwyczaj naleśniki jada się jako słodkie danie, kiedy ma się już dosyć mięsnych posiłków. Jednak naleśniki z dżemem czy z owocami to nie jedyna możliwość. Dla każdego, kto nie lubi rezygnować z mięsa w potrawach obiadowych albo pragnie wykonać posiłek nietypowy, dobrym rozwiązaniem będą naleśniki z dodatkiem boczku. Smacznie i na ciepło. Czytaj więcej »

    jeczalikowa

  • Jak przyrządzić naleśniki na krokiety?

    Jak zrobić naleśniki, wie każdy, jednak naleśniki na krokiety wymagają nieco zmodyfikowanego przepisu. Muszą być odpowiednie w smaku, a przede wszystkim zapewniać nierozerwalną strukturę ciasta podczas pieczenia. Dziurawe naleśniki nie będą nadawały się do wypełnienia farszem i nici ze smacznych krokietów. Jeżeli naleśniki na ten przysmak dotąd Ci nie wychodziły, poznaj nasz przepis i rozwiąż problem. Czytaj więcej »

    agigagi

  • Jak zrobić małe naleśniki po niemiecku?

    Naleśniki są wyjątkowo dobrym daniem, które może być serwowane zarówno na śniadanie, jak i na obiad oraz podwieczorek. Dodatkową zaletą jest różnorodność farszów – słodkich lub pikantnych – jakie można do nich dodać. Warto wziąć pod uwagę, że nie wszędzie i nie zawsze naleśniki są płaskimi plackami. W ramach kuchennej odmiany warto spróbować zrobić naleśniki po niemiecku. Czytaj więcej »

    eedyta

  • Jak zrobić dobry syrop do naleśników?

    Gdy nie ma się ochoty na tradycyjne obiady, zazwyczaj z dodatkiem mięsa, naleśniki na słodko będą miłą odmianą. Na ciasto naleśnikowe każdy ma sprawdzony przepis, jednak w przypadku syropu do nich, przepis rodzinny to rzadkość. Warto skorzystać z podanego w poniższym artykule przepisu na syrop, ponieważ to właśnie z nim naleśniki smakują najlepiej. Czytaj więcej »

    rynta

  • Ciekawe tosty z bananem i Nutellą – jak je przygotować?

    Banan na ciepło i pieczywo na ciepło mogą okazać się doskonałym połączeniem zarówno na deser, jak i na śniadanie. Jest to połączenie szczególnie lubiane przez najmłodszych, ze względu na bardzo słodki smak. Z pewnością po pierwszym wykonaniu tostów, zasmakują one całej rodzinie. Oto prosty przepis. Czytaj więcej »

    arasek

Popularne tagi
  • serek wiejski
  • deser
  • sok malinowy
  • krem czekoladowy
  • mleko
  • kuchnia niemiecka
  • farsz do krokietów
  • ukochana
  • jedzenie
  • miód
  • wzór
  • oryginalne naleśniki
  • jajko
  • cynamonowe naleśniki
  • placki z serka wiejskiego
  • przepis na naleśniki z truskawkami
  • przepis na racuchy
  • przepis na naleśniki z morelami i orzechami
  • dzieci
  • składniki spożywcze
  • przepis na naleśniki z boczkiem
  • wzorek na naleśnikach
  • woda gazowana
  • serek
  • gotowanie