Desery (196)

  • Jak zrobić dobry mus czekoladowy z ricottą?

    Mus zawsze kojarzy się z deserem na bazie kremówki, co sprawia, że jest to deser smaczny, lecz nieco bardziej kaloryczny. W związku z tym mus bez tego dodatku, a jedynie z dietetycznym serkiem powinien wzbudzić podwójne zainteresowanie. Jest tak samo smaczny – o ile nie bardziej – delikatny i rozpływa się w ustach. Może być podawany zarówno na codzienny deser, jak i od święta. Czytaj więcej »

    zunia

  • Prosty sposób na smaczne i zdrowe chipsy jabłkowe

    Chipsy jabłkowe to jeden z przysmaków ze sklepów ze zdrową żywnością. Sprzedawane w niewielkich paczkach stanowią bardzo dobrą przekąskę na deser albo na drugie śniadanie. Zamiast kupować paczki, w których jest w sumie niewiele kawałków jabłka, lepiej zrobić je samodzielnie i mieć zawsze pod ręką. Czytaj więcej »

    lucia

  • Jak zrobić deser z dyni i puddingu waniliowego?

    Jesienią deser o smaku dyni to obowiązek. Przynajmniej raz – oczywiście jeśli lubisz dynię – powinnaś zjeść go na podwieczorek. Dyniowe przysmaki mogą być wykonywane oraz podawane w różnej formie oraz z różnymi dodatkami. W poniższym artykule proponujemy deser dyniowo-waniliowy, który wprost rozpływa się w ustach i jest łatwy do wykonania. Czytaj więcej »

    nickollina

  • Jak zrobić smaczne czekoladki z daktylami?

    Domowe czekoladki to coś, co lubi niemal każdy i każdy chętnie zjada. Często ich wyjątkowość nie leży w samej czekoladzie, ale w dodatkach, które mogą być proste albo zaskakujące. Zamiast tradycyjnych wiórków kokosowych czy rodzynków warto czasem zaszaleć i dodać do czekoladek daktyle. Zyska się wtedy przysmak rodem z dalekiego Orientu, tajemniczy oraz smaczny, którego nie sposób zapomnieć. Czytaj więcej »

    novika

  • Prosty sposób na makaroniki kokosowe

    Wielbiciele kokosa powinni zaprzyjaźnić się z kokosowymi makaronikami, które wypełniają usta egzotycznym smakiem. Takich smakołyków nie trzeba poszukiwać w sklepach z żywnością sprowadzaną z zagranicy. Tak naprawdę wystarczy jedynie zestaw składników, przepis i trochę czasu, żeby mieć na deser słodkości przypominające w smaku słodkie Raffaello. Oto podpowiedź, jak zrobić makaroniki. Czytaj więcej »

    marzena

  • Jak przyrządzić deser z karmelem i whisky?

    Dorośli są wielbicielami słodyczy i deserów nie mniej od dzieci, a czasami nawet bardziej je lubią. W związku z tym, szykując coś smacznego na przyjęcie dla pełnoletnich biesiadników, dobrze jest zaserwować coś z dodatkiem alkoholu. Nie tylko urozmaici to smak, ale może sprawić, że deser okaże się najlepszym, co goście jedli dotychczas. Jeśli nie masz własnego pomysłu, wypróbuj ten, który podajemy poniżej. Czytaj więcej »

    checkler

  • Prosty sposób na pomarańcze w karmelu

    Jeżeli jabłka w karmelu już Ci się znudziły, zwróć uwagę na inne owoce. Soczyste, słodkie pomarańcze w połączeniu z czekoladą stają się jeszcze lepsze. Zaskoczony? Niepotrzebnie, egzotyczne owoce łączone z czekoladą to jeden z najlepszych smaków, jakie można poczuć w ustach. Spróbuj i podaj sobie oraz gościom coś zaskakująco dobrego. Czytaj więcej »

    camilia

  • Nugat z pistacjami i żurawiną – jak go przyrządzić?

    Rozpływający się w ustach, słodki, lekko ciągnący podczas rozpuszczania – taki właśnie jest nugat, który może stanowić przekąskę na deser. Dobry nugat jest nie tylko bardzo słodki, ale również posiada smaczne dodatki. Jednym z najczęstszych są pistacje, sprawiające, że deser jest chrupki, oraz żurawina, która równoważy smak delikatnym kwaskiem. Raz spróbujesz i więcej się nie oprzesz. Czytaj więcej »

    karlis

  • Jak przyrządzić cobbler brzoskwiniowy?

    Deser owocowy jest tym, co dopełnia dzień. Jesienią warto poznać bliżej desery ciepłe, rozgrzewające, przyjemnie wypełniające słodkim smakiem, takie jak angielski deser cobbler. Stanowi połączenie ciasta oraz owoców, jednak nie w tradycyjnym cieście, a raczej słodkiej, owocowej masie, którą przyjemnie jest jeść, patrząc na spadające z drzew liście. Czytaj więcej »

    bozka

  • Pyszne pieczone jabłko – jak je przyrządzić?

    Pieczone jabłko to smak jesieni pełnej jabłek opadłych z drzew. Warto jeść ich jak najwięcej, przyzwyczajając organizm do jabłkowych smakołyków. Dżemy, przetwory, kompoty na zimę, wszystko to niosą ze sobą jabłka, które mogą być przechowywane w spiżarni lub zjadane na bieżąco, w tym jako jabłka pieczone o cudownym zapachu. Czytaj więcej »

    wirtualny

Popularne tagi
  • temperatura
  • lody waniliowe
  • udar
  • ciastka jeżyki
  • mama
  • likier z irish cream
  • orzechy na słodko
  • zakrzep
  • deser truskawkowy
  • pieczenie pączków
  • owsianka
  • przepis na ciastka
  • menu
  • budyń z proszku
  • przyprawy
  • przepis na mrożony jogurt malinowy
  • etykieta
  • kremówka
  • pudełko próżniowe
  • żurawina
  • posypka do trufli
  • muffinki z malinami
  • przepis na deser lodowy z brzoskwiniami
  • suszona żurawina
  • czekoladki domowe