Jak zrobić shake z czekoladowego Nesquika?

Opiekun artykułu: marzenaorzel
Advertising
Jak zrobić shake z czekoladowego Nesquika?

Jak zrobić shake z czekoladowego Nesquika?

Coś dla dzieci i coś dla dorosłych. Shake czekoladowy to przysmak, który lubi się niezależnie od wieku. Dla starszych jest przyjemnością, a dzieci skłania do wypicia mleka, za którym często nie przepadają. Jeśli zrobi się koktajl na bazie popularnego nesquika, wówczas przysmak do wypicia jest gwarantowany. Nikt mu się nie oprze.

Advertising
Advertising
  • Zbierz niezbędne składniki

    Zbierz niezbędne składniki

    Pierwszym, co trzeba zrobić przed rozpoczęciem działania, jest zgromadzenie odpowiednich składników, czyli:

    * 2 szklanek lodów waniliowych,

    * 1 i 1/4 szklanki mleka,

    * 2 łyżek proszku Nesquik.

    Zamiast Nesquika, jeśli nie ma go pod ręką, można użyć również innego słodkiego kakao. Gorzkiego lepiej nie używać, nie da tak dobrego efektu.

  • Krok pierwszy

    Krok pierwszy

    Przygotować mikser albo blender. Do miski lub do pojemnika od blendera przełożyć lody. Dolać do nich mleko i wszystko dokładnie wymieszać. Powinna powstać gęsta mleczna masa. Możesz spróbować, czy smakuje tak, jak powinna i ewentualnie dodać odrobinę cukru waniliowego.

  • Krok drugi

    Krok drugi

    Dosypać kakao i ponownie wszystko zamieszać. Dla pogłębienia smaku kakaowego można zamienić lody waniliowe na czekoladowe lub dać jedną szklankę waniliowych, jedną kakaowych. Smak będzie równie pyszny, a sam shake gęsty zgodnie z oczekiwaniami. Jeżeli chce się bardziej kakaowy smak, wówczas wystarczy dodać więcej Nesquika.

  • Krok trzeci

    Krok trzeci

    Gotowego shake'a przelać do wysokiej szklanki i ozdobić wedle własnego uznania. Shake najlepiej smakuje w połączeniu z bitą śmietaną, polewą czekoladową albo posypany kakao. Można dodać również kolorową słomkę, aby móc delektować się nim znacznie dłużej.Korzystając z powyższego przepisu, można z powodzeniem zrobić również inne smaki shake'a i podawać dzieciom oraz gościom w czasie gorących dni.