Jak zrobić smaczną Margaritę z piwa?
Jak zrobić smaczną Margaritę z piwa?
Margarita to jeden z najlepszych drinków, jakie można przygotować dla własnej przyjemności lub w czasie przyjęcia bądź babskiego spotkania. Jeśli w równym stopniu lubi się piwo, można połączyć jedno z drugim poprzez stworzenie Margarity z piwa. Będzie oryginalna, smaczna i skusi do przygotowywania jej znacznie częściej. Oto sposób na jej wykonanie
Jakie składniki są potrzebne?
Zrobienie Margarity na bazie piwa nie jest skomplikowane, ale wymaga odpowiednich składników spożywczych, wśród których muszą znaleźć się:
* 360 ml piwa,
* 360 ml wody,
* 360 ml tequili,
* 360 ml zimnej lemoniady,
* 1 limonka,
* kostki lodu.
Krok pierwszy
Przygotować dzbanek – wysoki albo pękaty, w którym drink będzie się ładnie prezentował. Umyć go i wytrzeć do sucha. Do dzbanka wlać piwo, lemoniadę, wodę oraz tequilę. Zacząć mieszać składniki, najlepiej długą łyżką, aż do momentu ich dokładnego połączenia się.
Krok drugi
Limonkę dokładnie sparzyć wrzątkiem i pokroić na ćwiartki. Do dzbanka, poza limonką, dodać dużo kostek lodu, które nie tylko wypełnią część dzbanka, ale również doskonale zmrożą Margaritę piwną, której kolor będzie delikatnie żółtawy. Dzięki dużej ilości lodu nie trzeba będzie dodatkowo chłodzić napoju.
Krok trzeci
Margaritę najlepiej podawać w szerokich kieliszkach, choć można również posiłkować się pękatymi szklankami, których brzegi warto ozdobić. Wystarczy krawędzie zamoczyć w soku z cytryny albo limonki, a następnie w cukrze bądź w soli. Zrobi się wówczas białą otoczkę na krawędzi szkła. Pozostawić do wyschnięcia i w tak przygotowanej szklance albo kieliszku podawać schłodzonego drinka. Krawędź naczynia warto ozdobić plasterkiem limonki.