Czerwiec to zdecydowanie ulubiony miesiąc wszystkich wielbicieli truskawek. Właśnie wtedy, przez te cztery cudowne tygodnie wstępu do pełnego lata oraz wakacyjnych dni, trwa sezon na te cudowne owoce. Truskawki warto jeść nie tylko dlatego, że są niskokaloryczne oraz bardzo smaczne. Przede wszystkim te owoce, które przecież uprawiamy na masową skalę w Polsce, zawierają w sobie więcej witaminy C niż cytrusy, które importujemy z daleka. Z truskawkami powinny zaprzyjaźnić się także wszystkie osoby, które borykają się z trądzikiem i niedoskonałościami skóry – maseczka z rozgniecionych truskawek korzystnie wpłynie na koloryt cery, a także na jej nawilżenie oraz poprawę elastyczności. Teraz chyba już nikt nie ma wątpliwości, iż truskawki warto spożywać również zimą pod postacią pysznego dżemu. Przepis znajdziesz poniżej.
Czytaj więcej » angi