Potrawy grillowane (65)

  • Jak przygotować grillowane udka z kurczaka?

    Sezon na grilla to sezon na dobre jedzenie. Potrawy z rusztu smakują wyśmienicie, a szczególnie dobrze do przygotowywania i jedzenia sprawdza się drób, w tym udka z kurczaka. Soczyste, rozpływające się w ustach, idealny posiłek dla każdego. Jeśli nie wiesz, jak osiągnąć taki efekt, z chęcią podpowiemy. Wystarczy, że spojrzysz na podany w poniższym artykule przepis. Czytaj więcej »

    adrianek

  • Ciekawy sposób na grillowaną gruszkę z serem pleśniowym

    Grillowane warzywa to już standardowe danie w czasie biesiady z grillem w roli głównej. Owoce przygotowuje się rzadziej, chociaż przypieczone, ciepłe, również są pyszne. Ze względu na nadchodzący powoli sezon na soczyste gruszki dobrze jest wybrać właśnie je jako element posiłku na świeżym powietrzu. Szczególnie dobrze grillowane gruszki z dodatkami sprawdzą się w czasie ogrodowego przyjęcia. Czytaj więcej »

    nataliam

  • Jak łatwo przygotować chleb czosnkowy?

    Od czasu do czasu ma się ochotę na coś wyjątkowo aromatycznego i ostrego, z dużą dawką czosnku. Takim czymś może być chleb czosnkowy, który zaspokoi w pełni taką zachciankę. Nie trzeba go kupować, można go wykonać i to całkiem prosto. Wystarczy jedynie kierować się podanymi w poniższym artykule instrukcjami. Czytaj więcej »

    rav

  • Jak przyrządzić grillowaną kanapkę z serem i szpinakiem?

    Grill daje ogromne możliwości kulinarne, pozwalając na przygotowanie w nowy sposób niemal każdego składnika i każdej potrawy. Warzywa, owoce, mięso, ryby to wspaniałe elementy do podpiekania oraz roztapiania dla wydobycia niezwykłego smaku. Ruszt powala również na rzucenie nowego światła na kanapki. Niby zwykłe, niby niepozorne, znane każdemu i nie zawsze lubiane, na grillu nabierają nowego smaku oraz wyrazu. Czytaj więcej »

    tygrysek

  • Doskonałe grillowane żeberka – jak je przyrządzić?

    Nie każdy jest wielbicielem żeberek. Mają one zaskakująco mało zwolenników w porównaniu do grillowanej kiełbasy lub skrzydełek. Często wynika to nie z awersji do smaku, lecz z braku umiejętności poprawnego przygotowania potrawy. Wraz z nadejściem sezonu grillowego można rozpocząć naukę doprawiania oraz przyrządzania nowych dań – niech jednym z nich będą żeberka. Z pewnością żeberka z rusztu będą chętniej wybierane niż zwykłe. Oto podpowiedź, jak je zrobić. Czytaj więcej »

    klawy

  • Prosty sposób grillowania arbuza

    Zazwyczaj nie grilluje się raz w ciągu jednego czy dwu miesięcy, lecz jeśli pogoda na to pozwala – przynajmniej raz w tygodniu. Wymaga to posiadania w zanadrzu pomysłów na ciekawe potrawy, żeby nie jeść za każdym razem tylko kiełbasy. Jednym z ciekawszych przepisów, które można wypróbować, są grillowane owoce, w tym arbuz. Nie miałeś jeszcze okazji przekonać się, jak smakuje? Spróbuj, korzystając z naszego przepisu. Czytaj więcej »

    ajstii

  • Jak przygotować grillowanego ananasa z mleczkiem kokosowym?

    Egzotyczne owoce z grilla to jak najbardziej możliwy i smaczny pomysł. Dla osób, które mają już dość mięsa z rusztu lub chcą podać deser po soczystej karkówce, dobrym podwieczorkiem jest przypieczony ananas. Smakuje wyśmienicie i pozwala poczuć się jak na wakacjach w egzotycznym kraju, w którym takie posiłki stanowią codzienną normę. Czytaj więcej »

    tasak

  • Podstawowe zasady zdrowego grillowania

    Grillowanie wydaje się bardzo prostą czynnością. Wystarczy grill, węgiel drzewny, składniki do przygotowania posiłku i gotowe. Jednak wbrew pozorom nie jest to całkiem proste i wymaga poznania, a następnie przestrzegania pewnych zasad, które pomagają zdrowym grillowaniu. Jeżeli nie jesteś pewna, czy działasz dobrze, przeczytaj poniższy artykuł i zapamiętaj je. Czytaj więcej »

    hetmanowski

  • Jak przyrządzić grillowane szparagi z sosem holenderskim?

    Sezon na szparagi zawsze warto wykorzystać jak najbardziej, tworząc całą gamę ciekawych potraw. Wśród nich mogą znaleźć się grillowane szparagi z sosem rodem z Holandii, który wspaniale podkreśli delikatność warzyw. Spróbuj, a zakochasz się w tym daniu. Oto prosty i sprawdzony przepis. Czytaj więcej »

    aqatua

  • Jak zrobić dobrą kanapkę grillowaną z awokado i sera?

    Kanapka z grilla może być dobrym pomysłem na ciekawą, smaczną oraz zdrową przekąskę. Poza tym skutecznie urozmaica grillowany jadłospis, w którym zazwyczaj dominuje mięso. Połączenie sera i awokado może dać lekką przekąskę, na którą skuszą się zarówno wegetarianie, jak i mięsożercy. Oto podpowiedź, jak ją wykonać. Czytaj więcej »

    radlowska

  • Jak dobrze grillować łososia?

    Już niedługo sezon na grilla rozpocznie się na nowo. Dobrze jest zawczasu przypomnieć sobie dawne przepisy albo sięgnąć po nowe, pamiętając, że grillować można nie tylko karczek i kiełbasy, ale również ryby. Jedną z nich może być popularny łosoś, który przyrządzony na grillu stanowi wyśmienity, zdrowy posiłek. Czytaj więcej »

    kklp

  • Deser na lato – grillowane banany z czekoladą

    Grillowanie nie musi kojarzyć się wyłącznie z mięsem różnego rodzaju. Można przy pomocy rusztu przyrządzić na grillu słodki deser, który będzie zwieńczeniem ciepłej uczty. Deser, na który przepis podajemy poniżej, jest smaczny, bardzo słodki, ale wart zjedzenia. Czytaj więcej »

    olkaa

Popularne tagi
  • grillowane śliwki
  • bazylia
  • sposób przygotowania kurczaka
  • masło czosnkowe
  • podpałka w płynie
  • oregano suszone
  • ziemniaki nadziewane
  • jak przyrządzić łososia z grilla
  • szaszłyki owocowe
  • zioła prowansalskie
  • przepis na marynatę
  • smażenie na grillu
  • dobra pogoda
  • jedzenie na świeżym powietrzu
  • przepis na chleb czosnkowy
  • jogurt naturalny
  • szaszłyki z ananasa
  • grzyby leśne
  • farsz z sera
  • mięso na grilla
  • kurczak z miodem
  • przepis na skrzydełka w miodzie
  • sprzęt do grillowania
  • danie
  • oregano