Jak zrobić szybkie krówki?

Opiekun artykułu: gieka
Advertising
Jak zrobić szybkie krówki?

Jak zrobić szybkie krówki?

Smaczne krówki to prawdziwa przyjemność jedzenia. Mogą urozmaicić każde popołudnie, a ładnie zapakowane – stanowić piękny prezent dla bliskiej osoby. Zamiast kupować i trwać w niepewności, czy aby na pewno są dobre, warto samodzielnie przyrządzić krówki. Z podanym w poniższym artykule przepisem jest to bardzo proste.

Advertising
Advertising
  • Jakich składników potrzeba?

    Jakich składników potrzeba?

    Żeby krówki wyszły tak smaczne, jak się od nich oczekuje, niezbędne jest przygotowanie następujących składników:
    * 1 szklanka cukru,
    * 1 szklanka mleka,
    * 1/4 kostki margaryny,
    * cukier waniliowy.

  • Krok pierwszy

    Krok pierwszy

    Na szerokiej, dość głębokiej patelni rozpuścić margarynę. Gdy będzie już płynna, dodać cukier i zamieszać całość drewnianą lub silikonową łyżką. Wlać mleko i ponownie wymieszać.

  • Krok drugi

    Krok drugi

    Dodać dowolną ilość cukru waniliowego i jeszcze raz wymieszać zawartość patelni. Poczekać, aż zacznie się spieniać. Gdy pienienie się ustanie, a masa zacznie się rumienić, należy zdjąć naczynie z ognia.

  • Krok trzeci

    Krok trzeci

    Gotową, wciąż ciepłą masę przelać do formy. Poczekać, aż ostygnie, po czym włożyć formę do lodówki, aby całkowicie stwardniała. Wyjąć foremkę z chłodu dopiero, kiedy całość dobrze zastygnie. Pokroić nożykiem – dobrze sprawdza się drewniany – na kawałki. Od razu zjadać albo zapakować w ozdobną folię i podarować w prezencie.

Popularne tagi
  • przepis na mus cytrynowy
  • mrożonki
  • wykorzystanie awokado
  • kotlety
  • rum
  • mrożenie żywności
  • przepis na zupę dyniową
  • ciekawe danie
  • ser żółty
  • imbir
  • naleśniki z bananami
  • prażenie w piekarniku
  • sposób przygotowania pączków
  • przygotowanie polewy czekoladowej
  • nierozgrzana patelnia