Potrawy dla diabetyków (4)

  • Zalety jedzenia arbuza

    Smaczny, lekko słodki, a przede wszystkim orzeźwiający. Idealny w czasie upałów i lepszy niż lody. Ma bardzo niewiele kalorii, więc jest idealnym owocem dla każdego, kto jest na diecie. Zastępuje słodycze i jest zdecydowanie zdrowszy od nich, zawiera wiele dobroczynnych składników, które wspomagają pracę organizmu oraz wygląd zewnętrzny.

    Czytaj więcej »

    olkakomorowska

  • Właściwości zdrowotne arbuza

    Mamy okazję jeść arbuzy tylko raz do roku i nie powinniśmy od tego stronić. Szczególnie w czasie upałów arbuz potrafi pokazać swoje dobroczynne właściwości, ponieważ chłodzi lepiej niż niejedne lody. Soczysty, słodkawy, a jednak nie obciążający żołądka w żaden sposób, do tego kusi czerwonym kolorem, który aż krzyczy z talerza: zjedz mnie. Jednak orzeźwiające zalety tego owocu nie są jedynymi, na które warto zwrócić uwagę. Czytaj więcej »

    kijafa

  • Dobre właściwości granatów

    Wiele osób omija wzrokiem granaty, nie mając chęci na zabawę z wydobywaniem pestek, które go tworzą. Jednak warto poświęcić się i w dbałości o swoje zdrowie od czasu do czasu sięgnąć po ten owoc. Ma on wyjątkowe właściwości, których nie znajdzie się w żadnym innym, a do tego może być wspaniałym dodatkiem do sałatek oraz deserów, które zyskają na walorach odżywczych oraz urodzie. Czytaj więcej »

    marzenaorzel

  • 1
Popularne tagi
  • menopauza
  • miód
  • składniki mineralne
  • agawa
  • diabetyk
  • sód
  • granat
  • słodkości
  • nektar z agawy
  • polifenole
  • herbata
  • słodzenie
  • potas
  • napoje
  • owoc
  • naturalna substancja słodząca
  • witamina a
  • cytrulina
  • arbuz
  • syrop z agawy
  • sacharyna
  • trzcina cukrowa
  • właściwości arbuza
  • owoc na upały
  • cukier biały